Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Jak mówiła przepowiednia, przeszliście przez portal w Kręgu Mocy. Pytanie jest takie: gdzie i ewentualnie kiedy prowadzi?
I rozwiązanie tej kwesti zostawiam Wam. Może macie jakieś pomysły. Chętnie ich wysłucham.
w jakieś ciepłe miejsce... albo do lokalnej karczmy w Krugenheim! Wyrzuca Nas na środku sali, rozglądam się, a tam Anja obściskuje się z jakimś obszczymurkiem! Jak się we mnie krew nie zagotuje; już dobywam miecza i rzucam się na kochanka, a tu okazuje się że ma on 10 kompanów i już po chwili latają po karczmie pioruny, ogniste kule i miecze... z deszczu pod rynnę w sam środek kolejnej jatki!
Wiadomość dodana po 37 min 48 s:
a tak bardziej na poważnie, to wydaje mi się, że Orfiliusz na tyle długo (i mam nadzieję -skutecznie) mącił przy portalu, że ustablilizował go na tyle aby kontrolować miejsce i czas (przynajmniej mniej więcej). Stąd myślę, że mógłby to być jakiś nieodległy, bezpieczny dla Orfiliusza obszar (lokalna gildia magów złota?). To pozwoliłoby Nam w miarę logicznie kontynuować nasze zadania.
Nie kontrolowanie portalu i losowy rzut w przestrzeni i czasie, byłby swego rodzaju resetem wszystkiego.
Kręgi podobno łączą się ze sobą. Całkiem prawdopodobne, że rzuci nas do innego kręgu mocy gdzieś w innym miejscu starego świata.
Kręgi za zwyczaj są połączone mocą ale portal niekoniecznie musi być związany bezpośrednio z kręgiem. Portal został postawiony wykorzystując moc kręgu ale nie musi być związany z innym kręgiem (przecież chaos, który przełaził nie szedł z innego kręgu tylko z jakiegoś innego wymiaru/lokacji...)...
Wasza wiedza na temat kręgów wygląda następująco.
1. W Kręgach Mocy można otworzyć Portal. Jak i gdzie może on prowadzić - nie wiecie.
2. Matka Felixa w jakiś sposób otworzyła portal i weszła weń (przypuszczenie).
3. Kręgi rzeczywiście są ze sobą połączone i można przez nie podróżować. Ale jak? Nie macie bladego pojęcia.
4. Dziadu powiedział, że Tzeenchowcy wykorzystali moc kręgu, aby dostroić się i otworzyli portal prowadzący do miejsca spaczonego przez chaos. Nie koniecznie musiała to być domena chaosu.
5. Orfilusz najprawdopodobniej badał Krąg Mocy i musiał czegoś dowiedzieć się, bo prawdopodobnie ustabilizował Portal i umożliwił Wam ucieczkę przed Zielonoskórymi.
Strony: 1